| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Недеља - четвртак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Jadriya Babil District,
Mahala No. 923, Zukak No. 35, Building No.16
P.O.Box 2061
БАГДАД
ИРАК

Телефон: + 9641 / 778 78 87 Локација/Мапа
Факс:        + 9641 / 778 04 89 Конзуларна надлежност
E-mail: embsrbag@yahoo.com Почасни конзули
E-mail:  
Интернет сајт: http://www.baghdad.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Важност повезивања привреда Србије и Ирака

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, током званичне посете Републици Ирак, састао се са представницима Удружења студената, који су студирали у СФРЈ, и са генералним секретаром Федерације привредних комора Абдулом Хусеином Мубараком и председником Федерације коморе Џафар Ал-Хамданом и групом ирачких привредника.

Представници студената су у краћем разговору евоцирали успомене на време њиховог студирања у Београду и подсетили на значајну привредну сарадњу између две државе током друге половине 20. века.

Мубарак и Ал-Хамдан су указали на велике могућности за повезивање две привреде и важност наступа српских фирми у наступајућој фази обнове и изградње Ирака.

Министар Дачић је присутне привреднике из Федерације и Удружења студената упознао са текућим стањем привредне сарадње између две државе и областима сарадње за које српска привреда има потенцијала.
 


Министар Дачић и митрополит Хазим о приликама на Блиском Истоку и Балкану

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић посетио је митроплију и цркву Св. Ђорђа где га је са животом малобројних хришћана у Ираку упознао поглавар Православне митрополије у Багдаду Гатас Хазим.

Својом посетом, министар Дачић пружио је пуну подршку животу, раду и опстанку хришћана на Блиском истоку. У заједничком молебану министар Дачић и митрополит Хазим су се помолили за мир на просторима Блиског истока и Балкана.


Шефови дипломатија Србије и Ирака о унапређењу економске, образовне и културне сарадње

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са својим домаћином, министром иностраних послова Републике Ирак, Ирбахимом Ал-Џафаријем.

Министар Дачић нагласио је важност пријатељских односа две државе и потенцијал који постоји за њихово даље унапређење. Шеф српске дипломатије дао је пуну подршку територијалном интегритету и целовитости Републике Ирак.

Министар Ал-Џафари захвалио је на помоћи коју Република Србија пружа Републици Ирак у борби против тероризма и на подршци коју даје очувању територијалне целовитости, и посебно подвукао да можемо и на даље рачунати на пуну подршку Ирака у очувању и заштити територијалног интегритета Србије.

Саговорници су се сложили да је у наредном периоду неопходно развити економске везе, али и образовну, културну и развојну сарадњу и да је важно дати подстицаја парламентарним групама пријатељства да унапреде свој рад, као и да се обнови рад Мешовитог привредног комитета.

Министар иностраних послова Ирака нагласио је и важност присуства српских фирми у обнови и развоју Ирака, позивајући се на дугогодишње искуство из периода СФРЈ и несебично пријатељство Србије и Ирака.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова